Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2019 03:01 - Как арменският килим става чипровски
Автор: kirk Категория: История   
Прочетен: 1917 Коментари: 11 Гласове:
-8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
валентин Иванов с ник atil, който е прозрачен с аналогията с името на хунския вожд, който е допринесъл толкова много за развитието на европейската култура, че мама си тракает, е десетина година по-млад от мен, но вече е супер голям специалист по история, политика, военно изкуство, екология, култура, системи за сигурност, социална психология, популации и др. Това последното с популациите май не звучи като специалност, ама карай. Та тойзи серсемин надрискал парцалчето "За произхода на българите, за канатицата, елбетицата и др.", в която анализира фигури, шевици, орнаменти в арменския килим като папуас, комуто са дали да прочете учебник по квантова физика на китайски. Опитах се да му обясня, че няма как да пришива това арменско откритие към алтайските си предполгаеми прадеди. Турци и азери отдавна лелеяха такива мечти, а накрая чрез Ирина Бокова - председател на ЮНЕСКО последните успяха дори да впишат арменския килими като азербайджански принос към цивилизацията. Обаче в медиите се появиха разобличителни статии, Оказа се, че съпругът й е получил 25 000 евро за тази фалшификация и дамата беше позорно изритана, та сега не може да си намери място!!! По цял свят се знае кой и кога е изобретил килима!!! Атилчето ме нарича кретен и ненормалник, а коментарът ми се опитва да скрие, но ето - пускам го тука!!! Няма никакъв чипровски килим, освен в главите на комунагите, където кънтят залповете на Аврора. Чипровският килими е вариантна арменския - копи-пейст и дори е произвеждан в началото от арменци там!!! Арменски килими има отпреди новата ера - в музеите на Армения има такива открити части от килими. Същевременно в арменистиката има достатъчно изследвания и публикации по въпросите на арменския килим, шарките, орнаментите, шевиците и цветовете му, така че какво ще открият разни папуаси изобщо не ни пука!!! След обявеното откриване на компютъра от българин вече нищо не може да ни  изненада!!! Някои от новите българи явно много милеят за роднинство с алтайските брат"чеди - ами хубаво, вземете се бе! Горчиво, горчиво, горчиво!!!


Тагове:   yy007,


Гласувай:
3


Вълнообразно


1. barin - Нищо против арменците, kirk, но ...
29.09.2019 16:56
Нищо против арменците, kirk, но мисля, че чипровските килими са си наши. Освен мен и други имат писано по темата.
Поздрави!
цитирай
2. kirk - Дреме му на хобота на слончето какво си мислиш ти?!
29.09.2019 17:45
Дреме му на хобота на слончето какво си мислиш ти?! Пак ви казвам - не се излагайте, осъзнайте се, адаптирайте се към актуалността и реалността!!! Даже и магаретата вече ви се смеят! Други, които "имат писано по темата" - македонски диалектизъм!- трябва първо да се аргументират, да го докажат и светът да го приеме!!!

цитирай
3. iliyanv - Кавказки побратиме,
30.09.2019 08:55
Истинският ник на делиорманския кара-булгур-манафин е Катил. Но поради функционална неграмотност се е нарекъл "Атил", по името на оная тюркска река, от която произлиза неговия майчин род. Колкото до гепида Атила (най-западния клон на тракийския народ гети) - виж за домашно следните няколко МЪЖКИ гепидски имена и кажи кое е общото между тях: Атила, Бледа, Мама, Ругила, Скота, Ирна, Сила.
цитирай
4. atil - Кифладжия без кифли и излагация до ...
04.10.2019 11:51
Кифладжия без кифли и излагация до шията..
Що за екземпляр може да събере толкова злоба и завист срещу българското?

Няма арменски килими в съответната ми публикация. Специално я редактирах и сложих описание и източници, заради малумници и невежи лайномети като този тук.
Който и от български килими толкова разбира.
цитирай
5. bojil - Импонира ми отношението ти ...
21.11.2019 04:41
kirk написа:
Импонира ми отношението ти iliyanv, г-н Вълчанов, но очевидно е, че твърде слабо познаваш арменците. Днешна Армения е в Кавказ, но ние не сме само кавказци и дори изобщо не сме кавказци. Претенциите ни и то като историческо право се простират на север единствено в Закавказието - не и нагоре в същински Кавказ. Що се отнася до 3-милионната ни диспора допреди 30-ина години тя води произхода си от Западна Армения, тоест обхваща територията на днешна Източна Турция, а това е Мала Азия и освен тази територия в състава на Велика Армения е и т.нар. кралство Арменска Киликия или Гилигия, което е на на брега на Средиземно море. Относно прабългарите - препоръчвам на разпалените глави, които се имат за техни наследници или поне фенове, да направят натривка от лигавицата на бузата си и да ми изпратят в Торонто, ще платя 35 долара, за да им направят ДНК анализ и ще им го връча, за да се убедят, че освен етнонима нищо общо нямат с тези техни митично-легендарни прадеди. Как простите тикви не осъзнаха, че няма нужда да изкарват произхода на българите от лемурийци, атланти, шумери, етруски, фригийци, траки и прочее, след като са налице споменатият генетичен анализ и след като това което правят е просто една перверзна словесна еквилибристика с асинхронни лексеми от различни езици, от различни езикови семества и прочее, която в лингивистиката наричаме "народна етимология" и тя няма нищо общо с науката!!! Няма да престана да се шокирам от това ненормално издирване на родители и предци - ние арменците сме прости хорица: произхождаме от арменци!!!!! Толкоз!

Хубави неща си написал на цигането Кабули и добре си му натрил носа,но за генетиката на Българите не си прав- един приятел от онези,чийто коментар си изтрил има статия,с която го доказва и ще го запитам кога най-сетне ще я публикува,за да попари несекващите генетични спекулации около тях!
цитирай
6. kirk - Твоят приятел ще се окаже
21.11.2019 13:50
Твоят приятел ще се окаже коментатор на коментатори и коментари, които по принципа на "разваления телефон" се отдалечават все повече и повече от някакво конкретно научно съобщение в областта на генетиката. Ние си имаме от десетина и повече години Armenian DNA Project и винаги сме готови да направим услуга на всички, които се захласват по темата. За уважаемия Димитър Атанасов имам цели две публикации на личната ми страница във Фейсбук - вж. Kirk Simon. Нека работи човекът, нека се развива - 2 г. по-млад е от мен, има време...
цитирай
7. atil - Освен това "Хунският вожд...
19.01.2020 16:11
Освен това "Хунският вожд" е един от най-великите български канове, кагани за всички времена. И този факт ренегатите също няма да могат да го изопачат:
https://boianimen.blogspot/2017/05/blog-post_6.html?view=flipcard
цитирай
8. kirk - Тъпако Атил
20.01.2020 15:51
Тъпако Атил, ти най-вероятно си от новите "българи" от следвъзродителния период, който всъщност никога не е свършвал. Няма да чета нищо от помията, която сътворявате, за да изкарате българите турци и да ги пришиете към пантюркизма, подобно на татарите. Искам само да ти обясня, че собственикът и издател на ТанНакРа ми пусна книгата за арменците без да успее да ме склони да пиша тази тъпа изгъзица "кан" вместо хан, защото му доказах, че е невежа и парвеню. Тази дума, тъпако, се пише така - "кан" единствено и само на гръцки и то в словосъчетанието "Канасюбиги". Тя е абсолютно адекватна на "хан" и няма никаква нужда и полза да се внася в б.к.е. През кура ми е дали са били ханове или канове, ама те са изчезнали като динозаврите и само името им е останало, защото са били мноооооооого културни и наследници на Велкия Вселенски Разум от планетата Вумпим!!! Нямате нищо общо - дай да ти направя ДНК анализ и ще забравиш всички глупости с които пълниш главите и на други заблудени!!!
цитирай
9. mitidim - афторе кир к
02.02.2020 23:35
от всичко като текст в глога ти /не е много/ разбрах, че не правиш разлика между мислене, писане и сране; често в привидно меката и рядка текстура на злобните ти до патологичен пик мисли стърчат остри вонливи структури, които се надяваш но бъди сигурен напразно да прережат онова дето никога няма да могат; и щото съм наясно. че мъдреци като теб се хранят с аромата който оставят изсраните им мисли - бон апети!
цитирай
10. kirk - Не разбирам драсканиците-дрисканиците ти Мито Лог
04.02.2020 13:30
Не разбирам драсканиците-дрисканиците ти Мито Лог, но разбирам, че съм постигнал целите си, щом дори и в яда си не можеш да изкочиш над нивото на селския открит нужник, откъдето си изпъзял!!! Хапвай, апвай - да ти е сладко!!!
цитирай
11. radostinalassa - Плешив червей
21.03.2020 19:30
Кретен.
цитирай
12. kirk - За Радистивгъза - специално
22.03.2020 12:13
“When you will lose you stupidity Mary Long…?” пеят „Deep purple”
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kirk
Категория: История
Прочетен: 26435
Постинги: 6
Коментари: 64
Гласове: 35
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031